Kuřecí maso s nádivkou a s kaší.

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích plátků
250 g šunkového salámu
citrón
pažitka
petržel
pepř
sůl
brambory
mléko
Nádivka:
10 rohlíků
0,5 l mléka
kousek másla
strouhanka
sůl
majoránka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky si naklepeme,osolíme a opeříme, necháme chvíli odležet.

  2. Zatím si připravíme nádivku: nakrájíme na drobné plátky rohlíky, dáme do mísy osolíme, přidáme majoránku a kmín a to vše zalijeme mlékem. Necháme rohlíky nasáknout mléko a na konec přidáme kousek másla a vše pořádně promícháme. Podle toho, zda je řídká přidáme strouhanku a když moc hustá dolijeme mlékem.

  3. Plech si vymažeme máslem a na dno položíme první vrstvu, na to dáme plátky šunky po celé délce.

  4. Na to vše přidáme tak 3 až 4 cm vrstvu nádivky, na to zase plátky šunky a nahoru vrstvu kuřecích plátků.

  5. Celý plech dáme do předehřáté trouby na 150 stupňů na 45 min. Zatím si uděláme kaši z brambor, mléka a kousíčku másla.

  6. Po 45 minutách dáme troubu na 200 a necháme dopéct 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!