Kuřecí maso s nádivkou a s kaší.
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích plátků
- 250 g šunkového salámu
- citrón
- pažitka
- petržel
- pepř
- sůl
- brambory
- mléko
- Nádivka:
- 10 rohlíků
- 0,5 l mléka
- kousek másla
- strouhanka
- sůl
- majoránka
- kmín
Postup Kuřecí maso s nádivkou a s kaší.
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky si naklepeme,osolíme a opeříme, necháme chvíli odležet.
Zatím si připravíme nádivku: nakrájíme na drobné plátky rohlíky, dáme do mísy osolíme, přidáme majoránku a kmín a to vše zalijeme mlékem. Necháme rohlíky nasáknout mléko a na konec přidáme kousek másla a vše pořádně promícháme. Podle toho, zda je řídká přidáme strouhanku a když moc hustá dolijeme mlékem.
Plech si vymažeme máslem a na dno položíme první vrstvu, na to dáme plátky šunky po celé délce.
Na to vše přidáme tak 3 až 4 cm vrstvu nádivky, na to zase plátky šunky a nahoru vrstvu kuřecích plátků.
Celý plech dáme do předehřáté trouby na 150 stupňů na 45 min. Zatím si uděláme kaši z brambor, mléka a kousíčku másla.
Po 45 minutách dáme troubu na 200 a necháme dopéct 15 min.