Kuřecí maso na smetaně se špenátem nebo žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 ks větší cibule
- 250 ml smetana 33%
- 50 - 100 g másla
- 500 g těstoviny (penne, pipe rigate)
- 200 g baby špenátu
- 500 g kuřecích prsou
- 100-200 ml mléka
- jíška
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí maso na smetaně se špenátem nebo žampiony
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit vodu na těstoviny a mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a kuřecí maso na kostičky (velikost záleží na vás). Když se vaří voda na těstoviny, tak dáme na rozpálenou pánev máslo a osmahneme na něm cibuli, až zesklovatí. Poté přidáme kuřecí maso, aby se pěkně osmahlo ze všech stran. Jakmile je maso osmahnuté, tak vše osolíme, opepříme a přidáme špenát nebo žampiony (záleží, jakou variantu budete chtít, popř. můžete dát špenát i žampiony, ale není to ono...).
Poté, co špenát nebo žampiony pustí vodu, přilijeme smetanu a mléko (záleží, kolik chcete sosíku). Směs necháme projít varem a pokud je moc řídká, tak zahustíme jíškou. Potom omáčku jenom ochutíme a odstavíme. Mezitím dáme těstoviny (penne, pipe rigate) do vody a uvaříme je tak, jak je má každý rád.
Kuřecí maso na smetaně se špenátem nebo žampiony můžeme podávat zvlášť s těstovinami. Případně smícháme smetanovou směs s těstovinami dohromady a podáváme. Opět záleží na každém, jak to má rád naservírováno.