Medová kuřecí stehýnka na zelí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kysaného zelí (bílé, červené nebo míchané)
- 2 kuřecí stehna
- sůl
- pepř
- skořice
- med
- 1 cibule
- olej
- příloha (brambory nebo bramborový knedlík)
Postup Medová kuřecí stehýnka na zelí
Postup přípravy receptu
-
Zelí vložte do zapékací mísy (nebo do sádlem vymazaného pekáčku).
Pokud chcete zelí méně kyselé, propláchněte ho vodou.
Na zelí položte osolená a opepřená kuřecí stehna.
Poprašte stehna mletou skořicí (ne příliš, ať nejsou hořká) a pokapejte medem.
Med rozetřete lžičkou, silikonovou mašlovačkou nebo prstem - jak to komu vyhovuje.
Pokud je med moc tuhý, zahřejte ho v mikrovlnce nebo rozmíchejte s trochou oleje.
Pečte v troubě vyhřáté zhruba na 200°C nejdříve 25 minut zakryté (druhým pekáčkem nebo alobalem), poté vytáhněte.
Stehna jsou zatím pořád bílá - znovu je pomažte medem a dejte péct odkryté na dalších 15-20 minut. Jako přílohu doporučuji bramborové knedlíky a při servírování můžete zelí posypat smaženou cibulkou.