Medová kuřecí stehýnka na zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kysaného zelí (bílé, červené nebo míchané)
2 kuřecí stehna
sůl
pepř
skořice
med
1 cibule
olej
příloha (brambory nebo bramborový knedlík)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí vložte do zapékací mísy (nebo do sádlem vymazaného pekáčku).

  2. Pokud chcete zelí méně kyselé, propláchněte ho vodou.

  3. Na zelí položte osolená a opepřená kuřecí stehna.

  4. Poprašte stehna mletou skořicí (ne příliš, ať nejsou hořká) a pokapejte medem.

  5. Med rozetřete lžičkou, silikonovou mašlovačkou nebo prstem - jak to komu vyhovuje.

  6. Pokud je med moc tuhý, zahřejte ho v mikrovlnce nebo rozmíchejte s trochou oleje.

  7. Pečte v troubě vyhřáté zhruba na 200°C nejdříve 25 minut zakryté (druhým pekáčkem nebo alobalem), poté vytáhněte.

  8. Stehna jsou zatím pořád bílá - znovu je pomažte medem a dejte péct odkryté na dalších 15-20 minut. Jako přílohu doporučuji bramborové knedlíky a při servírování můžete zelí posypat smaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!