Mrkvovo-makový závin podle Tejaji – i pro diabetiky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 listové těsto
500 g mrkve
250 g máku
1 citron - šťáva
kokos nebo strouhanka na posyp těsta
cukr dle chuti (diabetici diacukr nebo nejlépe žádný)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev po očištění nastrouháme, zalijeme citronovou šťávou a smícháme s nemletým mákem. Podle chuti dosladíme (já měla mrkev dost sladkou, nesladila jsem).

  2. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme na tenké placky. Posypeme kokosem, strouhankou apod. a poklademe směsí mrkve a máku. Zabalíme jako běžný závin a dáme péci do vyhřáté trouby do zlatova. Já pekla horkovzduchem na 180°C asi 30 min., nutno dle vlastní trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!