Kuřecí maso na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso (jakkoli nakrájené buď stehna nebo řízky nebo co kdo rád z kuřecího)
1 sladká smetana 31%
1 dl olivového oleje
1 lžička soli
1 celá cibule na kostičky
4-5 stroužků česneku
2 lžíce sladké papriky
1 lžíce koření na kuře
0,5 lžičky anýzu (jen tak pokrájeného)
1 dl vody
2 ks slaniny (slanina silná 1 cm, na kostičky)

Postup přípravy receptu

  1. Všechno zamícháme a nalijeme do pekáčku, maso zakryjeme alobalem a necháme marinovat do druhého dne.

  2. Potom maso upečeme, nejprve na 220°C s alobalem, pak sundáme alobal a dopečeme do křupava na 200°C, podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!