Kuřecí maso na meruňkách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší stehenní řízky
- 1 cibule
- 4-5 meruněk (podle velikosti)
- 200 g smetany 31%
- lžíce hořčice
- vývar podle potřeby
- sušený česnek
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí maso na meruňkách
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Z jedné strany je lehce potřeme hořčicí. Do pekáčku dáme cibuli nakrájenou na kousky a meruňky na čtvrtky.
Nahoru položíme připravené maso. Zalijeme smetanou a pekáček přikryjeme, pečeme na 200 st.30-35 minut. Po této době by mělo být maso měkké.
Pekáček odkryjeme (podle potřeby malinko podlijeme vývarem) a dopečeme na barvu. Hotové maso vytáhneme a výpek rozmixujeme a dochutíme. Vrátíme maso a podáváme s rýži.