Kuřecí kuličky v zelí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Kuličky:
1/2 kg mletého kuřecího masa
1 houska
1 dcl mléka
velká lžíce koření Mletá masa
sůl
pepř
1 vejce
sáček vařené rýže
podle potřeby strouhanka
Zelí:
asi 1/2 kg kysaného zelí (domácího)
1 cibule
lžíce sádla
asi 3 lžičky sladké papriky
sůl
pepř
kmín
cukr
1 dcl smetany - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme rýži.

  2. Do misky natrháme housku, zalijeme mlékem, necháme vsáknout.

  3. Přidáme koření, sůl, vejce, mleté maso a rýži. Strouhankou zahustíme tak, aby šly tvořit kuličky.

  4. V hrnci na sádle osmahneme cibulku na kostičky, přidáme zelí, koření, orestrujeme, zalijeme vodou (asi půl litru), osolíme, podle chuti a síly zelí můžeme přidat i cukr.

  5. Směs zelí přendáme do pekáče, nahoru položíme kuličky z mletého masa. Podle potřeby podlijeme vodou (zelí by mělo být pod vodou, kuličky ne) a dáme na 40 minut péct do trouby (plyn, naplno). Pak zalijeme smetanou (mezi kuličky - na zelí) a dopečeme asi 15 minut. Příloha: nejlepší jsou brambory, ale zvrhlík jako já to dá jen tak, bez příloh:-))


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!