Kuřecí kuličky v zelí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Kuličky:
- 1/2 kg mletého kuřecího masa
- 1 houska
- 1 dcl mléka
- velká lžíce koření Mletá masa
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- sáček vařené rýže
- podle potřeby strouhanka
- Zelí:
- asi 1/2 kg kysaného zelí (domácího)
- 1 cibule
- lžíce sádla
- asi 3 lžičky sladké papriky
- sůl
- pepř
- kmín
- cukr
- 1 dcl smetany - nemusí být
Postup Kuřecí kuličky v zelí
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme rýži.
Do misky natrháme housku, zalijeme mlékem, necháme vsáknout.
Přidáme koření, sůl, vejce, mleté maso a rýži. Strouhankou zahustíme tak, aby šly tvořit kuličky.
V hrnci na sádle osmahneme cibulku na kostičky, přidáme zelí, koření, orestrujeme, zalijeme vodou (asi půl litru), osolíme, podle chuti a síly zelí můžeme přidat i cukr.
Směs zelí přendáme do pekáče, nahoru položíme kuličky z mletého masa. Podle potřeby podlijeme vodou (zelí by mělo být pod vodou, kuličky ne) a dáme na 40 minut péct do trouby (plyn, naplno). Pak zalijeme smetanou (mezi kuličky - na zelí) a dopečeme asi 15 minut. Příloha: nejlepší jsou brambory, ale zvrhlík jako já to dá jen tak, bez příloh:-))