Vepřové závitky s kysaným zelím a bramborovou kaší

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Závitky:
4 plátky vepřového masa
4 lžíce kysaného zelí
2 lžičky plnotučné hořčice
4 plátky anglické slaniny či jiná uzenina
sůl
pepř
Bramborová kaše:
1 kg brambory (typ C)
150 ml mléka
150 ml smetany
100 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Závitky: Plátky vepřového masa naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Z jedné strany namažte hořčicí a položte na ně plátek uzeniny. Dále dejte na půl plátku masa přiměřeně kysaného zelí a srolujte do závitku. Závitek upevněte párátky a vložte do zapékací mísy. Závitky podlijte vodou a přidejte kousek másla nebo pár lžic oleje. Pečte na 180°C asi 2,5 hod. Každá trouba peče trochu jinak, tak to hlídejte.

  2. Bramborová kaše: Brambory oloupejte a nechte namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Pak je slijte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka. Brambory sceďte a zatřepte jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda. Ohřejte mléko a smetanu. Brambory rozmačkejte a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začněte šlehat. Postupně přilévejte teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíte požadované konzistence. Pak vmíchejte pokrájené máslo a kaši dochuťte solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!