Kuřecí křidýlka v medové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí křídla (tj. necelých 0,5 kg)
1 polévková lžíce rajského protlaku (20 g)
1 menší polévková lžíce medu (20 g)
1 polévková lžíce oleje (10 g)
pár kapek citronu
sůl
čerstvě mletý pepř
1/2 čajové lžičky bramborového škrobu
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla rozdělte na dvě části. Horní část, resp. špičku křídla odstraňte. Vždy přelomte křídlo v kloubu a uřízněte tam, kde se zlomilo.

  2. Do kastrůlku dejte protlak, přilijte med, olej a lehce prohřejte.

  3. Přidejte pár kapek citronu, sůl a pepř. Pepře se nebojte a soli přidejte velkou špetku. Přisypte bramborový škrob a důkladně promíchejte.

  4. Zchladlou směs nalijte na křídla a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.

  5. Troubu zapněte na 200 ⁰C. Na plech položte pečící papír. Namarinovaná křídla rozložte na plech a pečte 45 minut.

  6. Na talíři posypejte sezamovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!