Kuřecí křidýlka v medové marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí křídla (tj. necelých 0,5 kg)
- 1 polévková lžíce rajského protlaku (20 g)
- 1 menší polévková lžíce medu (20 g)
- 1 polévková lžíce oleje (10 g)
- pár kapek citronu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1/2 čajové lžičky bramborového škrobu
- sezamová semínka
Postup Kuřecí křidýlka v medové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křídla rozdělte na dvě části. Horní část, resp. špičku křídla odstraňte. Vždy přelomte křídlo v kloubu a uřízněte tam, kde se zlomilo.
Do kastrůlku dejte protlak, přilijte med, olej a lehce prohřejte.
Přidejte pár kapek citronu, sůl a pepř. Pepře se nebojte a soli přidejte velkou špetku. Přisypte bramborový škrob a důkladně promíchejte.
Zchladlou směs nalijte na křídla a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.
Troubu zapněte na 200 ⁰C. Na plech položte pečící papír. Namarinovaná křídla rozložte na plech a pečte 45 minut.
Na talíři posypejte sezamovými semínky.