Brownies s kandovaným pomerančem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:200 g másla
- 200 g nalámané čokolády
- 60 g hladké rýžové mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- 3-4 vejce
- 130 g cukru moučky
- 120 g nahrubo mletých ořechů (mix vlašských ořechů a mandlí)
- 2 KL kandované pomerančové kůry
- špetka soli k bílkům
- Poleva:
- 50 g hořké čokolády
- 50 g smetany ke šlehání
Postup Brownies s kandovaným pomerančem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve rozpustíme v horké vodní lázni nalámanou čokoládu s máslem. V jedné nádobě ušleháme žloutky s cukrem. V druhé nádobě ušleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ořechy umeleme nahrubo. Mouku smícháme s práškem do pečiva.
Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do ušlehané žloutkové směsi. Směs mouky a ořechů spojíme s čokoládovou směsí a zlehka vmícháme tuhý sníh.
Přidáme kostičky kandovaného pomeranče, zlehka zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut. Zkoušíme špejlí.
Z rozpuštěné smetany a čokolády připravíme polevu. Moučník přelijeme polevou.