Kuřecí kousky v šalvějovém kabátku s kapustou a širokými nudlemi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g kuřecích stehenních řízků
- 200 g kapustových listů
- 120 g širokých nudlí
- 2 lžíce hladké mouky
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 50 g másla
- lístky šalvěje
- 40 g parmezánu jemně strouhaného
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí kousky v šalvějovém kabátku s kapustou a širokými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Kapustu nakrájíme na široké nudle, přitom se zbavíme středního košťálu. V dostatečném množství osolené vody vaříme 1 minutu, kapustové nudle vhazujeme až do vřící vody! Pak kapustu zchladíme v ledové vodě (můžete si pomoci i kostkami ledu). Dáme stranou.
V osolené vodě uvaříme těstoviny, tak 8 minut, prostě al dente. Scedíme a dáme stranou, udržíme v teple (obvykle mi stačí těstoviny zakrýt pokličkou). Zatímco vaříme těstoviny, poprášíme moukou stehenní řízky, které jsme jemně osolili a opepřili. Na lžíci rozpáleného oleje opečeme dozlatova, asi tak 6 nebo 8 minut, pak obrátíme a dopečeme, tak 2 minuty. Dáme stranou.
Z pánve vytřeme zbytky oleje, dáme do ní máslo a nasekanou šalvěj. Osolíme, opepříme a vaříme tak asi 1 minutu. Do pánve s máslem vrátíme stehenní řízky, které jsme pokrájeli na širší nudle (nebo hranolky) a povaříme tak 3 minuty. Promícháme, aby se maso obalilo v másle. V závěru přihodíme kapustu a promícháme.
Na talíř dáme nudle, přes ně poklademe kuřecí kousky s kapustou a posypeme parmezánem.