Kuřecí kousky s jasmínovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
1 cibule
1 stroužek česneku
3 cm čerstvého zázvoru
70 g pórku
150 g mrkve
1 červená paprika
500 ml vývaru
1 lžíce oleje
1 lžička škrobu
200 g jasmínové rýže
sůl
pepř
Marináda:
1 lžíce oleje
1 lžíce bramborového škrobu
3 lžíce sójové omáčky
5 lžic vody
špetka muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa pokrájíme na nugetky a necháme 24 hodin marinovat.

  2. Druhý den si na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor.

  3. Přidáme nudličky očištěné papriky.

  4. Poté tenké plátky mrkve a nakonec, když je mrkev hotová, přimícháme pórek a krátce orestujeme.

  5. Kuřecí maso i s marinádou opečeme na pánvi dozlatova.

  6. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo

  7. . Mezitím si do výpeku vlijeme vývar a necháme zredukovat na polovinu, potom přidáme 1 lžičku škrobu na zahuštění omáčky, osolíme, opepříme a podáváme s uvařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!