Kuřecí kousky s jasmínovou rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 70 g pórku
- 150 g mrkve
- 1 červená paprika
- 500 ml vývaru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička škrobu
- 200 g jasmínové rýže
- sůl
- pepř
- Marináda:
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 5 lžic vody
- špetka muškátového květu
Postup Kuřecí kousky s jasmínovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa pokrájíme na nugetky a necháme 24 hodin marinovat.
Druhý den si na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor.
Přidáme nudličky očištěné papriky.
Poté tenké plátky mrkve a nakonec, když je mrkev hotová, přimícháme pórek a krátce orestujeme.
Kuřecí maso i s marinádou opečeme na pánvi dozlatova.
Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo
. Mezitím si do výpeku vlijeme vývar a necháme zredukovat na polovinu, potom přidáme 1 lžičku škrobu na zahuštění omáčky, osolíme, opepříme a podáváme s uvařenou rýží.