Kuřecí kapsy s pórkem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 ml teplé vody
- 2 lžičky sušeného droždí
- 1 špetka soli
- 1 lžička krupicového cukru
- 2 a 1/2 šálku hladké mouky + trochu na pomoučení pracovní plochy
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 pórek nakrájený na tenké proužky - pouze bílá část
- 1 plátek libové slaniny nakrájený nadrobno
- 1 kuřecí prsní řízek nakrájený na menší kousky
- 1/2 šálku hrášku
- 1 šálek nastrouhané mozzarelly
Postup Kuřecí kapsy s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Teplou vodu smícháme s droždím, solí a krupicovým cukrem, důkladně zamícháme, zakryjeme a necháme 10 minut odstát.
Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme kvásek, 2 lžíce oleje a vypracujeme hladké těsto. Přemístíme na lehce pomoučněnou pracovní plochu a hněteme 5 minut, aby těsto bylo pružné.
Poté rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme plát o průměru asi 18 cm. Než připravíme náplň, zakryjeme utěrkou.
V pánvi zprudka rozpálíme zbytek oleje, přidáme pórek a slaninu a smažíme asi 2 minuty, poté přidáme kuřecí maso a smažíme 3 minuty ze všech stran. Nakonec vmícháme hrášek, odstavíme a necháme vychladnout.
Na 2 plechy dáme pečící papír. Předehřejeme troubu na 210°C. Na střed každého plátu těsta naneseme 1/4 náplně, posypeme 1/4 nastrouhané mozzarelly a okraje potřeme vodou.
Poté pláty přeložíme napůl, aby vznikla kapsa a okraje důkladně zmáčkneme. Pečeme 20-25 minut dozlatova.