Pohanka na žampionech

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

hrnek pohanky
2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
1 lžička sušeného česneku
2 středně velké cibule
3 stroužky česneku
250 g žampiónů
hrst polníčku nebo baby špenátu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku přivedeme k varu v hrnci s osolenou vodou (stejné množství vody jako pohanky), do které přidáme i lžičku sušeného česneku. Pak vypneme a necháme na teple (nebo v peřinách) dojít.

  2. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo nebo olej a zprudka na něm orestujeme na větší kusy nakrájenou cibuli, později i nahrubo nasekaný česnek. Po chvíli přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny a chvilku ještě opékáme (nepodléváme).

  3. Přidáme pohanku, dosolíme, opepříme. Přidáme natrhaný salát či špenát, promícháme a necháme společně prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!