Kuřecí kapsa s fazolemi, anglickou a cibulí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsní řízky (1 prso=1 osoba)
175 g anglické slaniny v celku
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
půl malé cibule
sůl
pepř
koření dle chuti (já dala sušený česnek, grilovací koření)
olivový olej
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou nakrájíme na nudličky a dáme jí na suchou pánev, když pustí tuk, přidáme cibuli na půlměsíčky a společně orestujeme.

  2. Přidáme fazole, které jsme předtím v sítku důkladně opláchli, promícháme, osolíme, opepříme a dáme stranou.

  3. Kuřecí prsa si rozkrojíme tak, aby jsme získali co největší plochu v celku (já rozkrojím v půlce a rozložím jako knihu), naklepeme, zevnitř osolíme a opepříme.

  4. Náplň rozdělíme na maso, maso přehneme a zajistíme párátky. Zvenku masíčko osolíme a posypeme kořením.

  5. Z obou stran lehce kápneme olivovým olejem a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem.

  6. Troubu rozehřejeme na 220°C a masíčko do ní vložíme. Necháme zatáhnout, pak snížíme teplotu na 170°C a pečeme celkově tak 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!