Kuřecí kapsa plněná červenou řepou a špenátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 větší kuřecí prsa
sůl
Náplň:
3 malé vařené červené řepy (cca 300 g)
hrst špenátových listů
3 stroužky česneku
olivový olej
3 lžíce termizovaného sýru (Lučina, Philadelphia, já jsem měla bezlaktozový)
sůl
špetka nasekané petrželky (nať)
olivový olej
sůl
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu nastrouháme nahrubo. Česnek protlačíme přes lis.

  2. Na pánvičku dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Přidáme prolisovaný česnek a prudce ho orestujeme, jen chviličku, aby nezhnědl. Přidáme špenátové listy a asi 2 minuty mícháme, než špenátu zvadnou listy.

  3. Špenát s česnekem přidáme k červené řepě. Přidáme termizovaný sýr, špetku soli, petrželku a všechno pořádně promícháme.

  4. Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby se z nich vytvořila co největší plocha. Jemně je osolíme.

  5. Náplň rozetřeme na kuřecí prsa tak, aby nesahala až úplně k okrajům. Pak maso přeložíme a zafixujeme párátky.

  6. Pekáček nebo plech vylijeme olejem a dáme do něj kuřecí kapsy.

  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, než je maso měkké. Kontrolujeme cca po 20 minutách.

  8. Můžeme přidat okrájené a nakrájené brambory, které přidáme do pekáče, osolíme a pokapeme olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!