Kuřecí kapsa plněná červenou řepou a špenátem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 větší kuřecí prsa
- sůl
- Náplň:
- 3 malé vařené červené řepy (cca 300 g)
- hrst špenátových listů
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 3 lžíce termizovaného sýru (Lučina, Philadelphia, já jsem měla bezlaktozový)
- sůl
- špetka nasekané petrželky (nať)
- olivový olej
- sůl
- párátka
Postup Kuřecí kapsa plněná červenou řepou a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu nastrouháme nahrubo. Česnek protlačíme přes lis.
Na pánvičku dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Přidáme prolisovaný česnek a prudce ho orestujeme, jen chviličku, aby nezhnědl. Přidáme špenátové listy a asi 2 minuty mícháme, než špenátu zvadnou listy.
Špenát s česnekem přidáme k červené řepě. Přidáme termizovaný sýr, špetku soli, petrželku a všechno pořádně promícháme.
Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby se z nich vytvořila co největší plocha. Jemně je osolíme.
Náplň rozetřeme na kuřecí prsa tak, aby nesahala až úplně k okrajům. Pak maso přeložíme a zafixujeme párátky.
Pekáček nebo plech vylijeme olejem a dáme do něj kuřecí kapsy.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, než je maso měkké. Kontrolujeme cca po 20 minutách.
Můžeme přidat okrájené a nakrájené brambory, které přidáme do pekáče, osolíme a pokapeme olejem.