Kuřecí játra na slanině se žampióny
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 0,5 kg kuřecích jater
- 1 menší cibule
- 10 dkg anglické slaniny
- 3 větší žampiony
- 5 dkg Nivy
- majoránka
- kmín
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí játra na slanině se žampióny
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme nudličky anglické slaniny, jakmile pustí tuk, přidáme játra a společně restujeme přibližně 2 minuty.
Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, žampiony na plátky, okořeníme majoránkou, pepřem a kmínem a opět restujeme cca 3 minuty za občasného promíchání. Nepodléváme. Hotová játra osolíme podle chuti.
Podáváme na zeleninovém salátu posypané kousky Nivy, příloha - čerstvé pečivo.