Kuřecí horní stehna s houbovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks horních stehen vykostěných
olej nebo sádlo na osmažení
1 cibule
200 g žampionů nebo jiných hub
1 lžíce mletého houbového koření
50 g másla
1 lžičku oleje
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
1 lžíce vinného octu
1 lžička (2 g) cukru
200 ml vývaru
200 g smetany ke šlehání
na zahuštění světlá jíška, solamyl apod.
sůl
pepř čerstvě mletý
k podávání snítka kopru, petrželky nebo nasekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky nebo na čtvrtky. Do hluboké nahřáté pánve dáme máslo a lžičku oleje, orestujeme cibuli dozlatova, podlijeme mírně vodou a necháme podusit. Když se voda vydusí, přidáme žampiony a orestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme koření a dusíme doměkka.

  2. Zatím na jiné pánvičce opečeme očištěná, osolená a opepřená stehýnka, nakrájená na větší kousky. Opékáme nejprve kůží dolů dokřupava, otočíme a opečeme i druhou stranu.

  3. Z připravované omáčky vyndáme bobkový list a kuličky koření, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř a smetanu. Podle potřeby zahustíme a povaříme.. Podáváme s hrníčkovým knedlíkem, opečeným masem a posypané zvolenými nasekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!