Kuřecí had na špejli se švestkami
Recepty, Drůbeží masoPostup Kuřecí had na špejli se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso (nejlépe prsíčka) nakrájíme na dlouhé hady. Naklepeme přes potravinářskou folii a naložíme. Já jsem použila marinádu z olivového oleje, sojovky, červeného vína, steakového koření, trošku kečupu, sůl, pepř, ale každý může použít, co má rád. Necháme marinovat alespoň půl hodiny a napichujeme na špejli cik cak se sušenými švestkami.
Každá švestka by se měla obalit v anglické slanině, ale já jsem jí zapomněla koupit, tak jsem jí vynechala:-).
Dáme na rozpálenou pánev a protože já jsem měla olej už v marinádě, tak jsem ho na pánev nedávala, osmažíme ze všech stran, podlijeme červeným vínem a přidáme zbytek švestek (pokud něco zbylo....já jsem přidala ještě lžíci brusinek, protože mi moc švestek nezbylo). Krátce podusíme, hady vyjmeme a šťávu vydusíme, aby jsme měli šťávičku tak akorát.
Pro zjemnění můžeme úplně nakonec rozpustit ve šťávě plátek másla. Přelijeme háďátka a podáváme....nejlépe s americkými brambory nebo s hranolkama....já měla k večeři, takže jen se salátem:-).