Kuřecí had na špejli se švestkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsa
sušené švestky
anglická slanina
marináda na kuře
červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso (nejlépe prsíčka) nakrájíme na dlouhé hady. Naklepeme přes potravinářskou folii a naložíme. Já jsem použila marinádu z olivového oleje, sojovky, červeného vína, steakového koření, trošku kečupu, sůl, pepř, ale každý může použít, co má rád. Necháme marinovat alespoň půl hodiny a napichujeme na špejli cik cak se sušenými švestkami.

  2. Každá švestka by se měla obalit v anglické slanině, ale já jsem jí zapomněla koupit, tak jsem jí vynechala:-).

  3. Dáme na rozpálenou pánev a protože já jsem měla olej už v marinádě, tak jsem ho na pánev nedávala, osmažíme ze všech stran, podlijeme červeným vínem a přidáme zbytek švestek (pokud něco zbylo....já jsem přidala ještě lžíci brusinek, protože mi moc švestek nezbylo). Krátce podusíme, hady vyjmeme a šťávu vydusíme, aby jsme měli šťávičku tak akorát.

  4. Pro zjemnění můžeme úplně nakonec rozpustit ve šťávě plátek másla. Přelijeme háďátka a podáváme....nejlépe s americkými brambory nebo s hranolkama....já měla k večeři, takže jen se salátem:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!