Kuřecí galantina s párkem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 vejce
- 1 lžíce Solamylu
- 2 nohy pikantnějšího párku
- provensálské koření
- olej, nejlépe ve spreji, na pomaštění alobalu
Postup Kuřecí galantina s párkem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kousky.
Dostatečně velký pruh alobalu postříkáme olejem, posypeme provensálským kořením a navršíme na něj připravenou směs. Alobal opatrně stočíme a dobře utáhneme jako bonbon, aby se nám vytvaroval váleček. Položíme ho na pekáček a pečeme v troubě vyhřáté na 120°C 45 minut. Po této době troubu vypneme a galantinu v ní necháme ještě další hodinu dojít. Po vyjmutí z trouby necháme galantinu úplně vychladnout a pak teprve rozbalíme alobal a krájíme na plátky.