Kuřecí enchiladas se salsou verde a avokádem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Na omáčku:
- 1 PL másla
- 1 Jalapeño paprička, nakrájená nadrobno
- 2 utřené stroužky česneku
- 1 PL hladké mouky
- 1 hrnek (240 ml) kuřecího vývaru
- 1 ČL kmínu (římský kmín, Comino)
- 1/4 ČL soli
- 1/4 ČL čerstvě mletého pepře
- 1/4 hrnku čerstvého nasekaného koriandru
- 1 hrnek (250 g) Salsy verde (zelené salsy)
- 1/2 hrnku (120 g) kysané smetany
- Na echiladas:
- 500 g kuřecích prsou
- 300 g nastrouhaného Čedaru (200 + 100 g)
- 1-2 čerstvé zelené cibulky nakrájené na slabé plátky
- 3 avokáda rozmačkaná (ne nakrájená na slabší plátky)
- 8 pšeničných tortill (velikost 25 cm)
Postup Kuřecí enchiladas se salsou verde a avokádem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě, necháme lehce vychladnout a vidličkou roztrháme nebo nakrájíme menší kousky.
Ve středně velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme jalapeño papričku, česnek a za stálého mícháme smažíme asi 1 minutu.
Přidáme mouku a metlou mícháme další 2 minuty.
Přidáme vývar, kumín, sůl a pepř a přivedeme k varu. Jakmile směs bublá, vmícháme salsu, koriandr a kysanou smetanu. Sundáme z plotny.
Předehřejeme troubu na 250°C.
Dno zapékací mísy, např. velikosti 35 x 25 cm vymažeme máslem a nalijeme do ní asi 2/3 omáčky.
Na tortilly rovnoměrně rozetřeme rozmačkané avokádo (nebo dáme plátky), na ně maso, sýr a cibulku. Srolujeme a vložíme na omáčku do zapékací mísy.
Jakmile máme všechny tortilly naplněné a v zapékací míse, nalijeme na ně zbytek omáčky a rovnoměrně ji rozprostřeme. Zapékací mísu přikryjeme poklopem, nebo alobalem.
Vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme cca 20 minut.
Po 20 minutách víko, resp. alobal sundáme a tortilly posypeme zbylým sýrem (100 g).
Posypeme posekaným koriandrem a podáváme.