Kuřecí enchiladas se salsou verde a avokádem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na omáčku:
1 PL másla
1 Jalapeño paprička, nakrájená nadrobno
2 utřené stroužky česneku
1 PL hladké mouky
1 hrnek (240 ml) kuřecího vývaru
1 ČL kmínu (římský kmín, Comino)
1/4 ČL soli
1/4 ČL čerstvě mletého pepře
1/4 hrnku čerstvého nasekaného koriandru
1 hrnek (250 g) Salsy verde (zelené salsy)
1/2 hrnku (120 g) kysané smetany
Na echiladas:
500 g kuřecích prsou
300 g nastrouhaného Čedaru (200 + 100 g)
1-2 čerstvé zelené cibulky nakrájené na slabé plátky
3 avokáda rozmačkaná (ne nakrájená na slabší plátky)
8 pšeničných tortill (velikost 25 cm)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě, necháme lehce vychladnout a vidličkou roztrháme nebo nakrájíme menší kousky.

  2. Ve středně velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme jalapeño papričku, česnek a za stálého mícháme smažíme asi 1 minutu.

  3. Přidáme mouku a metlou mícháme další 2 minuty.

  4. Přidáme vývar, kumín, sůl a pepř a přivedeme k varu. Jakmile směs bublá, vmícháme salsu, koriandr a kysanou smetanu. Sundáme z plotny.

  5. Předehřejeme troubu na 250°C.

  6. Dno zapékací mísy, např. velikosti 35 x 25 cm vymažeme máslem a nalijeme do ní asi 2/3 omáčky.

  7. Na tortilly rovnoměrně rozetřeme rozmačkané avokádo (nebo dáme plátky), na ně maso, sýr a cibulku. Srolujeme a vložíme na omáčku do zapékací mísy.

  8. Jakmile máme všechny tortilly naplněné a v zapékací míse, nalijeme na ně zbytek omáčky a rovnoměrně ji rozprostřeme. Zapékací mísu přikryjeme poklopem, nebo alobalem.

  9. Vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme cca 20 minut.

  10. Po 20 minutách víko, resp. alobal sundáme a tortilly posypeme zbylým sýrem (100 g).

  11. Posypeme posekaným koriandrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!