Kuřecí bochánky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

280ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
225g pšeničné mouky nebělené
200g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička soli
1 lžička fruktosy
2 lžíce másla (domácí nebo Jihočeské)
2 lžičky sušeného droždí
1 žloutek
1 lžíce vody
sezamová semínka
náplň:
2 lžíce oleje
2 lžíce sójové omáčky
3cm zázvorového kořene
1 lžíce medu
250g kuřecích prsou
3 jarní cibulky
1 lžíce čerstvého koriandru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na vlažné mléko nasypeme mouku tak, abychom zcela zakryli hladinu. Přidáme sůl, cukr a máslo. Uprostřed mouky uděláme malý důlek a nasypeme droždí. Prohněteme do kompaktního těsta, přikryjeme vlhkou utěrkou a dáme na teplé místo kynout na 30 minut. Poté těsto promáčkneme, abychom vytlačili nežádoucí plyny. Přikryjeme a necháme další 1hod kynout.

  2. Olej smícháme s nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou a medem. Přidáme nakrájené kuřecí maso a promícháme. Maso nakrájíme na malinké kostičky nebo můžeme i namlít. Nádobu přikryjeme a necháme alespoň 1hod marinovat. Za stálého míchání směs orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a necháme další 2-3min restovat.Vmícháme nasekaný koriandr, ochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout.

  3. Těsto vyndáme na vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Každý kousek těsta vyválíme do placky o průměru 10-15 cm. Kuřecí směs rozdělíme doprostřed placek. V malé misce rozšleháme žloutek s vodou, potřeme okraje placek a uzavřeme, abychom schovali náplň. Těsto přitiskneme k sobě a položíme spojem dolů na pečící papír. Potřeme zbytkem žloutkové glazury, posypeme sezamem a necháme 30 minut kynout. Mezitím předehřejeme troubu na 200°C. Pečeme 20-25 minut do zlatava. Necháme trochu vychladnout na mřížce a podáváme ještě teplé, ale chutné jsou i studené.

  4. Místo kuřecí náplně můžete použít třeba šunku se spařeným baby špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!