Kuře v nádivce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehýnka
- koření na kuře
- Nádivka:
- 4 vejce (oddělíme žloutky od bílků)
- 4 housky nebo rohlíky
- mléko na namočení
- 80 g másla
- 2 stroužky česneku
- petrželka
- muškátový květ
- sůl
Postup Kuře v nádivce
Postup přípravy receptu
-
Stehýnka okořeníme, jak je máme rádi (stačí osolit a třeba přidat anglickou slaninu) a upečeme.
Mezitím, co se stehýnka pečou, připravíme nádivku: Housky natrháme na malé kousíčky a zalijeme mlékem, aby jím pečivo nasáklo. Utřeme žloutky s máslem, osolíme, přidáme muškátový květ, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Smícháme s lehce vymačkanou houskou, z bílků ušleháme sníh a pomalu do směsi vmícháme.
Upečená stehýnka obereme, maso nakrájíme a vrátíme do pekáčku, ve kterém jsme kuře upekli. Maso rovnoměrně rozprostřeme a zalijeme nádivkou. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší, bramborami a nebo jíme samotné i studené, pokud ovšem něco zbude.