Kuře s žampionovou kari omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsou
25 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule
2 lžíce kari koření
1 stroužek česneku
125 g žampionů
1 hrnek kuřecího vývaru (půl kostky bujonu)
2 chilli papričky
1 malá plechovka kokosového mléka nebo kokosový krém
4 lžíce arašídového másla
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozehrejeme olej orestujeme nakrajenou cibulku, pridame kari koreni a zastaleho michani orestujeme na 1 minutu.

  2. Pridame nakrajene na kostky kure restujeme do zlatova. Ke kureti pridame kureci vyvar varime 10 - 15 minut, pridame arasidove maslo a kokosove mleko.

  3. V jinem kastrolku si rozpustime maslo a pridame nakrajene houby s chili a nechame 5 minut podusit. Houby pridame ke kureti. Podavame s Basmati nebo Jasminovou ryzi a ozdobime koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!