Kuře s žampionovou kari omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 25 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule
- 2 lžíce kari koření
- 1 stroužek česneku
- 125 g žampionů
- 1 hrnek kuřecího vývaru (půl kostky bujonu)
- 2 chilli papričky
- 1 malá plechovka kokosového mléka nebo kokosový krém
- 4 lžíce arašídového másla
- pepř
Postup Kuře s žampionovou kari omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Rozehrejeme olej orestujeme nakrajenou cibulku, pridame kari koreni a zastaleho michani orestujeme na 1 minutu.
Pridame nakrajene na kostky kure restujeme do zlatova. Ke kureti pridame kureci vyvar varime 10 - 15 minut, pridame arasidove maslo a kokosove mleko.
V jinem kastrolku si rozpustime maslo a pridame nakrajene houby s chili a nechame 5 minut podusit. Houby pridame ke kureti. Podavame s Basmati nebo Jasminovou ryzi a ozdobime koriandrem.