Kuře s rýží z pekáčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 menší hrnek rýže
2 lžíce tatarky nebo bílého jogurtu
2 dcl kuřecího bujónu nebo vývaru
1 menší cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce medu
1 lžička mletého pepře
2 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo drobné kousky, přidáme vše kromě cbule, rýže a vývaru, zamícháme a necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne, ale stačí i hodina.

  2. Pak propláchneme rýži, smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí a naloženým masem, dáme do pekáčku a zalijeme vývarem tak, aby vše plavalo.

  3. Nemáte-li vývar, stačí kostka slepičího bujonu, nejlépe Natura.

  4. Pečeme v troubě asi 30 minut až je maso měkké a vývar se vsáknul do rýže. Pokud si chceme pokrm ozvláštnit, před pečením můžeme na vrch dát pár kousků ananasu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!