Kořeněná mrkev s kedlubny a kuřecím masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 kg mrkve
- 1 kedluben
- 1/2 kg kuřecí řízky
- trochu zázvoru
- 1/2 KL římského kmínu
- 1 KL harissa
- špetka skořice
- 1 KL sójové omáčky
- 1-2 KL cukru
- 2 stroužky česneku
- svazek zelené petrželky
- olej
- sůl
Postup Kořeněná mrkev s kedlubny a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a kedluben nakrájíme na hranolky, dáme je do zapékací misky a smícháme s kořením, cukrem, solí, česnekem a malinko podlijeme.
Dáme péct zhruba na 30-40 min. (podle velikosti hranolek) do rozpálené trouby na 200°C.
Mezitím pokrájíme maso na kousky a zázvor na drobno.
Maso se zázvorem opečeme na oleji a zakápneme sójovou omáčkou.
Přidáme ještě asi na posledních 10 min. k zelenině a dopečeme. Zelenina by měla zůstat křupavá.