Kořeněná mrkev s kedlubny a kuřecím masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 kg mrkve
1 kedluben
1/2 kg kuřecí řízky
trochu zázvoru
1/2 KL římského kmínu
1 KL harissa
špetka skořice
1 KL sójové omáčky
1-2 KL cukru
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a kedluben nakrájíme na hranolky, dáme je do zapékací misky a smícháme s kořením, cukrem, solí, česnekem a malinko podlijeme.

  2. Dáme péct zhruba na 30-40 min. (podle velikosti hranolek) do rozpálené trouby na 200°C.

  3. Mezitím pokrájíme maso na kousky a zázvor na drobno.

  4. Maso se zázvorem opečeme na oleji a zakápneme sójovou omáčkou.

  5. Přidáme ještě asi na posledních 10 min. k zelenině a dopečeme. Zelenina by měla zůstat křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!