Kuře na porku se žampiony a hráškem, plněné hermelínem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 celé kuře
- čerstvý porek
- 200 g čerstvých žampionu
- 150 g mraženého hrášku
- 1 Hermelín
- kousek másla
- sůl
- pepř
- grilovací koření na kuře (bez soli)
- voda na podlití
Postup Kuře na porku se žampiony a hráškem, plněné hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Kuřátko si omyjeme, osolíme, opepříme, a posypeme grilovacím kořením (i zevnitř).
Porek, žampiony nakrájíme na kostičky, přidáme k nim hrášek.
Trošku teto směsi odložíme bokem, dáme jako nádivku spolu s hermelínem do kuřete.
Na pekáčku si rozpustíme máslo, na máslo dáme porek, žampiony a hrášek, jemně osolíme, posypeme gril. kořením a chvilku prorestujeme. Na směs dáme kuře, podlejeme cca 2 dcl vody a pečeme v troubě do zlatova.
Nádivka: Nakrájený porek, žampiony a hrášek smícháme dohromady, přidáme na kousíčky nakrájený hermelín, promícháme a naplníme vnitřek kuřete. Dutinu spíchneme jehlou, aby hermelín u pečení nevytekl.