Kuře na porku se žampiony a hráškem, plněné hermelínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
čerstvý porek
200 g čerstvých žampionu
150 g mraženého hrášku
1 Hermelín
kousek másla
sůl
pepř
grilovací koření na kuře (bez soli)
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuřátko si omyjeme, osolíme, opepříme, a posypeme grilovacím kořením (i zevnitř).

  2. Porek, žampiony nakrájíme na kostičky, přidáme k nim hrášek.

  3. Trošku teto směsi odložíme bokem, dáme jako nádivku spolu s hermelínem do kuřete.

  4. Na pekáčku si rozpustíme máslo, na máslo dáme porek, žampiony a hrášek, jemně osolíme, posypeme gril. kořením a chvilku prorestujeme. Na směs dáme kuře, podlejeme cca 2 dcl vody a pečeme v troubě do zlatova.

  5. Nádivka: Nakrájený porek, žampiony a hrášek smícháme dohromady, přidáme na kousíčky nakrájený hermelín, promícháme a naplníme vnitřek kuřete. Dutinu spíchneme jehlou, aby hermelín u pečení nevytekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!