Kuře na bresský způsob (Francie)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 porce kuřecího masa (nejlépe stehen)
250 g čerstvých hříbků nebo mražených hříbků
100 g másla
2 cibule
5 stroužků česneku
200 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
tymián
bobkový list
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou.

  2. V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova.

  3. Podlijeme trochou vody a teprve nyní maso osolíme, opepříme a vsypeme drobně nasekanou cibuli, plátky česneku a koření.

  4. Přiklopíme, zmírníme teplotu a dusíme asi hodinu. Průběžně podléváme.

  5. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutkem a podušené houby, promícháme, vrátíme maso a vše prohřejeme.

  6. Pokrm již nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!