Kuře Aussie
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 půlky kuřecích prsíček
- 2 lžičky soli
- 6 plátků slaniny
- 1/2 šálku hořčice
- 1/2 šálku medu
- 1/4 šálku Light kukuřičného sirupu
- 1/4 šálku Majonézy
- 1 polévková lžíce sušené cibule
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1 šálek krájených žampionů
- 2 šálky strouhaného Colby-Monterey sýra (může být i čedar - Monterey Jack je americký polotvrdý sýr vyrobený za použití kravského mléka)
- 2 lžíce sekané čerstvé petrželky
Postup Kuře Aussie
Postup přípravy receptu
-
Vetřete do kuřecích prsíček sůl a dejte po dobu 30 minut do lednice. Opražte slaninu do křupava. Ve středně velké misce, smíchejte hořčici, med, kukuřičný sirup, majonézu a sušenou cibuli.
Předehřejte troubu na 175°C. Na pánvi osmahněte prsíčka po dobu 3 až 5 minut, či do za hnědnutí. Vyjměte z pánve a dejte do pekáčku.
Na každé prso dejte medovo-hořčičnou směs, dále žampiony, opraženou slaninu a navrch strouhaný sýr. Pečete v předehřáté troubě 15 minut nebo dokud se sýr neroztaví. Zdobíme petrželkou a podáváme s bramborovými hranolky či rýži.