Kecaný koláč (Kleckslkuchen)

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
80 g cukru krupice
100 g másla (Hera)
špetka soli
2 žloutky
1 kostka droždí
1/4 l mléka
Nádivka:
tvaroh
mák
marmeláda
jablka
Drobenka:
polohrubá mouka
cukr krupice
1 vanilkový cukr
žloutek
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Udělat z mléka, droždí a trochu cukru kvásek, zadělat normální kynuté těsto, nechat vykynout. Těsto nesmí být moc vysoké, když se rozkrájí musí být nádivka vyšší než těsto.

  2. Poté rozválet na 1 velký plech a 1 kulatý, nechat trochu nakynout.

  3. Na těsto dáváme lžící malé kopečky nádivky, které pravidelně střídáme.

  4. Pečeme na 160 stupňů asi 35 minut, každý se musí rozhodnout podle své trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!