Kecaný koláč (Kleckslkuchen)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 80 g cukru krupice
- 100 g másla (Hera)
- špetka soli
- 2 žloutky
- 1 kostka droždí
- 1/4 l mléka
- Nádivka:
- tvaroh
- mák
- marmeláda
- jablka
- Drobenka:
- polohrubá mouka
- cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- žloutek
- máslo
Postup Kecaný koláč (Kleckslkuchen)
Postup přípravy receptu
-
Udělat z mléka, droždí a trochu cukru kvásek, zadělat normální kynuté těsto, nechat vykynout. Těsto nesmí být moc vysoké, když se rozkrájí musí být nádivka vyšší než těsto.
Poté rozválet na 1 velký plech a 1 kulatý, nechat trochu nakynout.
Na těsto dáváme lžící malé kopečky nádivky, které pravidelně střídáme.
Pečeme na 160 stupňů asi 35 minut, každý se musí rozhodnout podle své trouby.