Kulajda s cibulí
Recepty, PolévkySuroviny
- hrst sušených hub
- 6-8 brambor
- 1 cibule
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany
- 250 ml zakysané smetany
- bobkový list
- nové koření
- černý pepř
- sůl
- čerstvý kopr
- vejce
Postup Kulajda s cibulí
Postup přípravy receptu
-
Do 2 l vody vložíme houby, pokrájenou cibuli, kostičky brambor a koření (používám mleté), osolíme a dáme vařit.
Když jsou brambory téměř měkké, vmícháme ve sladké smetaně rozmíchanou mouku. Za stálého promíchávání přivedeme k varu a polévku ještě provaříme.
Do hotové vmícháme zakysanku - nejjistější postup je k zakysance v misce přidat 1-2 naběračky vřelé polévky, dobře rozmíchat a teprve pak vlít do polévky. Smetana se tak nikdy nesrazí.
Podle chuti dosolíme, přidáme sekaný mladý kopr, popř. ještě maličko dokyselíme kapkou octa a podáváme. Do každého talíře s polévkou patří vejce vařené nahniličku.