Kulajda mé maminky

Recepty, Polévky

Suroviny

Trochu tuku já použila zlatou hanou
1 cibule
5 brambor
sušené houby nebo čerstvé já měla kuřátka-lišky
špetka soli
kmín
kostka masoxu
nové koření
bobkový list
celý pepř podle chuti
2 vejce
250 ml smetany
hladká mouka podle potřeby
svazek kopru
trochu octa

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmažíme cibulku, přidáme pokrájené houby a brambory, osolíme, přidáme kmín a masox, nové koření, pepř a bobkový list. Zalijeme vodou a chvilku vaříme.

  2. Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme do polévky, přidáme trochu octa, posekaný kopr, chvilinku zavaříme a na konec za stálého míchání nalijeme rozšlehané vejce, už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!