Italská rajčatová polévka LFR
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg rajčat
- 3 stroužky česneku
- hrst čerstvé bazalky
- kelímek smetany
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- cibule
- máslo
- 1 zeleninový bujón
- mozzarella
Postup Italská rajčatová polévka LFR
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme rajčata tím, že si je spaříme. Rajčata by měly popraskat. Pokud se tak nestane, dáme je chvilku na plotýnku provařit. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme.
V hrnci si na másle osmažíme nakrájenou cibulku a česnek, když zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata. Počkáme, než se rajčata začnou dusit, občas promícháme a mezitím si dáme vařit vodu.
Když začnou rajčata probublávat, přilijeme k nim vroucí vodu, bujón a necháme vařit asi 20 minut. Do polévky poté dáme bazalku a necháme ještě chvilku provařit, poté rozmixujeme celou polévku ručním mixérem. Nemusí být úplně dohladka, klidně v ní můžou plavat kousky rajčat.
Dochutíme solí, trochou čerstvého pepře, malinko muškátu, ještě nasekanou bazalkou a smetanou. Podáváme s kousky mozzarelly.