Kukuřičná pizza (z polenty)

Recepty, Pizzy

Suroviny

3/4 hrnku kukuřičné krupice
500 ml vody
2 lžíce lahůdkového droždí
špetka himalájské růžové soli
Na pizzu:
směs z rajčatového protlaku
sušeného česneku
tymiánu
Ingredience dle chuti:
sýr
salám
rajče
žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Do půl litru vody nasypeme lahůdkové droždí a sůl, přivedeme k varu. Poté přisypáváme kukuřičnou krupici z hrníčku a mícháme. Necháme za stálého míchání vařit 3 minuty.

  2. Necháme chvilku vychladnout a pak rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme směsí z protlaku a koření a poklademe ingrediencemi dle chuti. Dáme do vyhřáté trouby péct asi na 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!