Krůtí stehno pečené s bramborami a zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 krůtí stehno
- 6 středních brambor
- 1 větší mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 lžičky kmínu
- 100 g anglické slaniny
- 100 g hub
- 3 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 50 g másla
- sůl
- barevný pepř
Postup Krůtí stehno pečené s bramborami a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na plátky a společně s bobkovým listem, novým kořením a rozmarýnem nasypeme do pekáče.
Krůtí stehno očistíme, omyjeme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče.
Mírně podlijeme vodou a pečeme zakryté v troubě na 180°C asi hodinku.
Vyjmeme z trouby a maso obložíme většími kostičkami mrkve a celeru, plátky oloupaných brambor, plátky česneku a houbami.
Opět mírně osolíme, opepříme, poklademe plátky másla a už odkryté dopečeme v troubě až do změknutí brambor a zeleniny.