Krůtí stehno pečené s bramborami a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 krůtí stehno
6 středních brambor
1 větší mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
2 lžičky kmínu
100 g anglické slaniny
100 g hub
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
50 g másla
sůl
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na plátky a společně s bobkovým listem, novým kořením a rozmarýnem nasypeme do pekáče.

  2. Krůtí stehno očistíme, omyjeme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče.

  3. Mírně podlijeme vodou a pečeme zakryté v troubě na 180°C asi hodinku.

  4. Vyjmeme z trouby a maso obložíme většími kostičkami mrkve a celeru, plátky oloupaných brambor, plátky česneku a houbami.

  5. Opět mírně osolíme, opepříme, poklademe plátky másla a už odkryté dopečeme v troubě až do změknutí brambor a zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!