Krůtí stehno pečené na koření

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Krůtí stehno (dala jsem ještě kuřecí kusy)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
rozmarýn
tymián
čubrica (množství koření podle chuti)
petržel (nebo pažitka)
sůl
solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli na proužky, česnek na plátky a polovinu dáme na dno pekáčku.

  2. Pak si prosolíme stehno, dáme ho na cibuli s česnekem a posypeme zbytkem cibule s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, čubricou a nakonec nasekanou petrželkou.

  3. Podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby.

  4. Během pečení poléváme maso šťávou a doléváme vodu, aby bylo dostatek šťávy.

  5. Pak si v malém hrnečku rozpustíme v trošce vody solamyl a zalijeme šťávu v pekáčku, smícháme se šťávou, aby byla hustší a ještě chvíli zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!