Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
Marináda:
200 g švestkového čatní – recept viz POZNÁMKA
200 g borůvek - rozmixované
1 PL indonézské sojové omáčky – lze vynechat
2 dcl kvalitního bílého vína
1 KL worčestru
pepř
sůl
mletá skořice
případně citron
či cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu smícháme dohromady. Měla by být hladká a chutnat pikantně sladko kysele, líp to neumím popsat. Maso (nechané v celku) do této marinády ponoříme a necháme nejlépe přes noc v ledničce.

  2. Prohřejeme troubu na 200°C, vložíme pekáč s tukem a necháme rozpálit. Pak vložíme okapané maso z marinády a pekáč přiklopíme. Pečeme po obou stranách 25 minut, tedy dohromady 50 minut. Během pečení, poléváme výpekem a podléváme zbytkem marinády.

  3. Po této době by mělo být maso měkké, vyjmeme ho, omáčku ještě dochutíme, pokud je třeba. Já nezahušťovala, ale lze např. škrobem. Maso nakrájíme na tenké plátky a vrátíme do omáčky a prohřejeme.

  4. Vypneme sporák a necháme asi 10 minut spojit chutě. Já podávala s těstovinami (naše nejoblíbenější příloha k tomuto typu), ale určitě lze i knedlík, rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!