Indické kari plátky marinované v kokosové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 plátky masa vepřové nebo kuřecí
- 2 vejce
- 1 lžíce kari pasty
- 1 lžíce indického kari
- kousek nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce rybí sojové omáčky
- chilli dle chuti
- koriandr dle chuti
- sůl
- česnek
- 3 lžíce přepuštěného másla
- 4 dcl kokosového mléka (přidat na omáčku)
Postup Indické kari plátky marinované v kokosové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme a zamícháme do nich všechny suroviny, maso naklepeme a dáme do připravené marinády tak, aby bylo maso ponořené, dáme do lednice a klidně necháme den dva odležet.
Na suché rozpálené pánvi okapané maso opečeme z obou stran a pak přikápneme olej a restujeme do zmněknutí, maso vyndáme do pánvičky vlijeme zbytek marinády, která se ihned jakoby srazí v hrudky, to je to vajíčko, necháme ještě chvilku orestnout a do toho se nalije 4 dcl kokosového kvalitního mléka, nechá se přejít varem, zhoustne to a zůstanou v tom malé kousky vysrážených vajíček.
Do toho dáme prohřát maso a podáváme s rýží, indickýma plackama nebo hranolkama.