Krůtí roláda v listovém těstě s pórkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g krůtích prsou
1 balíček listového těsta
8 plátků Ementálu
8 plátků šunky
1 balení Mozzarelly
máslo
sůl
pepř
Na omáčku:
1 pórek
1 cibule
1 smetana
250 ml libovolného vývaru (hovězí, zeleninový, slepičí)
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme.

  2. Na maso klademe nejprve ementál, šunku a pak centimetrové plátky mozzarelly.

  3. Maso svineme tak, aby mozzarella byla uprostřed.

  4. Listové těsto rozválíme, doprostřed umístíme roládu z krůty a zavineme ji do těsta, které pak na povrchu potřeme rozehřátým máslem.

  5. Dáme na plech potřený olejem nebo na pečící papír.

  6. Pečeme na 180°C cca 45 minut.

  7. Pórková omáčka: Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na oleji a zalijeme vývarem. Vložíme pokrájený pórek, povaříme a potom důkladně rozmixujeme. Zahustíme smetanou (můžete i hl. moukou). Osolíme, opepříme a dochutíme citronovu šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!