Krůtí roláda v listovém těstě s pórkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g krůtích prsou
- 1 balíček listového těsta
- 8 plátků Ementálu
- 8 plátků šunky
- 1 balení Mozzarelly
- máslo
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- 1 pórek
- 1 cibule
- 1 smetana
- 250 ml libovolného vývaru (hovězí, zeleninový, slepičí)
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Postup Krůtí roláda v listovém těstě s pórkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme.
Na maso klademe nejprve ementál, šunku a pak centimetrové plátky mozzarelly.
Maso svineme tak, aby mozzarella byla uprostřed.
Listové těsto rozválíme, doprostřed umístíme roládu z krůty a zavineme ji do těsta, které pak na povrchu potřeme rozehřátým máslem.
Dáme na plech potřený olejem nebo na pečící papír.
Pečeme na 180°C cca 45 minut.
Pórková omáčka: Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na oleji a zalijeme vývarem. Vložíme pokrájený pórek, povaříme a potom důkladně rozmixujeme. Zahustíme smetanou (můžete i hl. moukou). Osolíme, opepříme a dochutíme citronovu šťávou.