Krůtí řízky pod peřinou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtích prsou
200 ml kuřecího vývaru
4 rajčata
150 g jemne strouhaného tvrdého sýru
1 vejce
100 ml kysané smetany
pažitka (nebo jiné bylinky dle chuti)
sůl
mletý černý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rezne naklepeme, okoreníme mletým korením a na panvici na troche oleja z oboch strán prudko opečieme.

  2. Rezne uložíme do vymastenej zapekacej misy.

  3. Na mäso rozložíme na kolieska narezané paradajky a jemne osolíme.

  4. Smotanu zmiešame s vajíčkom a polovicou jemne nastrúhaného syra. Nalejeme na mäso. Podlejeme vývarom a v rúre zakryté dusíme asi 15 minút.

  5. Potom vyberieme a posypeme druhou polovicou nastrúhaného syra, ktorý sme premiešali s narezanou pažitkou.

  6. Necháme odkryté zapiecť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!