Krůtí řízky pod peřinou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g krůtích prsou
- 200 ml kuřecího vývaru
- 4 rajčata
- 150 g jemne strouhaného tvrdého sýru
- 1 vejce
- 100 ml kysané smetany
- pažitka (nebo jiné bylinky dle chuti)
- sůl
- mletý černý pepř
- olej
Postup Krůtí řízky pod peřinou
Postup přípravy receptu
-
Rezne naklepeme, okoreníme mletým korením a na panvici na troche oleja z oboch strán prudko opečieme.
Rezne uložíme do vymastenej zapekacej misy.
Na mäso rozložíme na kolieska narezané paradajky a jemne osolíme.
Smotanu zmiešame s vajíčkom a polovicou jemne nastrúhaného syra. Nalejeme na mäso. Podlejeme vývarom a v rúre zakryté dusíme asi 15 minút.
Potom vyberieme a posypeme druhou polovicou nastrúhaného syra, ktorý sme premiešali s narezanou pažitkou.
Necháme odkryté zapiecť.