Krůtí nugetky na žampionech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtího ořezu
300 g žampionů
1 cibule
olej
2-3 lžičky hladké mouky
smetana
sůl
mletý pepř
čerstvý tymián (možno vynechat nebo nahradit jinou bylinkou)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ní osmažíme pokrácený ořez, který osolíme a opepříme.

  2. Maso v tuku lehce zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vody nebo vývaru a smetanou a provaříme. (Vývar z kostí nebo zeleniny mám uvařený předem, zamražený.)

  3. Během varu přidáme žampiony, pokrájené na čtvrtiny, podle chuti šťávu dosolíme a dovaříme. Ke konci přidáme bylinku a už jen prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!