Krůtí nugetky na žampionech
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtího ořezu
- 300 g žampionů
- 1 cibule
- olej
- 2-3 lžičky hladké mouky
- smetana
- sůl
- mletý pepř
- čerstvý tymián (možno vynechat nebo nahradit jinou bylinkou)
Postup Krůtí nugetky na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ní osmažíme pokrácený ořez, který osolíme a opepříme.
Maso v tuku lehce zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vody nebo vývaru a smetanou a provaříme. (Vývar z kostí nebo zeleniny mám uvařený předem, zamražený.)
Během varu přidáme žampiony, pokrájené na čtvrtiny, podle chuti šťávu dosolíme a dovaříme. Ke konci přidáme bylinku a už jen prohřejeme.