Krůtí na sušených rajčátkách s paprikou a pestem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 krůtí prsa
- 1 PL perkelt uzené papriky
- 1 PL lahůdkové mleté papriky
- 1 PL Harissy
- 3 stroužky česneku
- mletý barevný pepř dle chuti
- 150 g nakládaných sušených rajčat
- 1 Pesto alla Genovese
- 1 dcl bílého vína + 2 dcl bílého suchého vína
Postup Krůtí na sušených rajčátkách s paprikou a pestem
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu použijeme olej z nakládaných paprik a rajčat, lze použít i jiný. Přidáme pepř, česnek, Harissu a obě papriky.
Maso nakrájíme na kousky a pečlivě ponoříme a obalíme v marinádě. Necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
Do kastrolu vlijeme tuk i s kořením z marinády, rozpálíme (pozor na spálení papriky!) a maso prudce orestujeme. Pak podlijeme vodou a 2 dcl vína a dusíme asi 10 min.
Mezitím sušená rajčata a papriku prolijeme vařící vodou s 1 dcl vína a necháme odpočinout. Po 10 min. tuto směs přidáme k masu, necháme asi 5 min vydusit tuk a přidáme pesto. Vypneme a necháme, aby se chutě spojily, případně dochutím – pozor na sůl – koření ji může obsahovat dost!
Jako příloha – těstoviny s kurkumou (nebo dle naší volby). Recept vznikl jako kombinace několika.