Krůtí na sušených rajčátkách s paprikou a pestem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 krůtí prsa
1 PL perkelt uzené papriky
1 PL lahůdkové mleté papriky
1 PL Harissy
3 stroužky česneku
mletý barevný pepř dle chuti
150 g nakládaných sušených rajčat
1 Pesto alla Genovese
1 dcl bílého vína + 2 dcl bílého suchého vína

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu použijeme olej z nakládaných paprik a rajčat, lze použít i jiný. Přidáme pepř, česnek, Harissu a obě papriky.

  2. Maso nakrájíme na kousky a pečlivě ponoříme a obalíme v marinádě. Necháme alespoň 3 hodiny marinovat.

  3. Do kastrolu vlijeme tuk i s kořením z marinády, rozpálíme (pozor na spálení papriky!) a maso prudce orestujeme. Pak podlijeme vodou a 2 dcl vína a dusíme asi 10 min.

  4. Mezitím sušená rajčata a papriku prolijeme vařící vodou s 1 dcl vína a necháme odpočinout. Po 10 min. tuto směs přidáme k masu, necháme asi 5 min vydusit tuk a přidáme pesto. Vypneme a necháme, aby se chutě spojily, případně dochutím – pozor na sůl – koření ji může obsahovat dost!

  5. Jako příloha – těstoviny s kurkumou (nebo dle naší volby). Recept vznikl jako kombinace několika.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!