Krůtí na divoko s jalovcem a slaninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg krůtího masa ze stehna
3 stroužky česneku
200 g uzené slaniny
1 litr masového bujónu nebo vývaru (drůbeží)
2 cibule
8 kuliček jalovce
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky.

  2. Maso osolíme a opeříme.

  3. Vložíme do většího hrnce, kde lehce zatáhneme na troše oleje s nakrájenou cibulí a slaninou.

  4. Přidáme poté česnek a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce a podlijeme vývarem.

  5. Dusíme zakryté na mírném plamenu cca 60 minut.

  6. Po udušení dle potřeby a chuti osolíme a opepříme.

  7. Lehce zahustíme moukou, necháme provařit 15 minut, aby se ztratila moučná chuť, a zjemníme lžící másla. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!