Krůtí na divoko s jalovcem a slaninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg krůtího masa ze stehna
- 3 stroužky česneku
- 200 g uzené slaniny
- 1 litr masového bujónu nebo vývaru (drůbeží)
- 2 cibule
- 8 kuliček jalovce
- olej
- sůl
- pepř
Postup Krůtí na divoko s jalovcem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky.
Maso osolíme a opeříme.
Vložíme do většího hrnce, kde lehce zatáhneme na troše oleje s nakrájenou cibulí a slaninou.
Přidáme poté česnek a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce a podlijeme vývarem.
Dusíme zakryté na mírném plamenu cca 60 minut.
Po udušení dle potřeby a chuti osolíme a opepříme.
Lehce zahustíme moukou, necháme provařit 15 minut, aby se ztratila moučná chuť, a zjemníme lžící másla. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.