Krůtí medailonky s cibulovohoubovým ragú
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300-370 g krůtí maso steaky
- hladká mouka
- 3 středně velké cibule
- 100 g žampionů (krémových)
- 200–350 ml kuřecího vývaru
- snítka rozmarýnu
- olej
- sůl
- pepř
Postup Krůtí medailonky s cibulovohoubovým ragú
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a cibuli pozvolna restujeme dohněda (opravdu pozvolna – aby nezhořkla).
Poté přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky. Asi 1 minutu opékáme a mícháme. Zasypeme 1 lžící hladké mouky a zamícháme. Přilijeme 200 ml vývaru, osolíme, přidáme nasekaný rozmarýn a 15-20 minut pozvolna vaříme. Občas promícháme a podle potřeby podléváme.
Krůtí maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Medailonky dozlatova osmažíme na pánvi. Medailonky na talíři přelijeme ragú.