Krůtí maso v dobré omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí maso (měla jsem prsa)
2 cibule
2 lžíce grilovacího koření
2 lžíce Worchesteru
1 kostka kuřecího vývaru
1-2 lžíce hladké mouky
1 vajíčko (natvrdo)
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší plátky, trošku je naklepeme klouby na ruce, osolíme je, posypeme grilovacím kořením, obalíme v mouce, naskládáme na sebe a necháme chvíli stát.

  2. Zatím si v hrnci rozpálíme olej a cibule si nakrájíme na proužky. Maso opečeme z obou stran, pak ho vyndáme a na výpeku osmažíme připravenou cibulku do světle hněda, zalijeme kuřecím vývarem, promícháváme do bodu varu, pak vložíme připravené maso, přidáme worcesterskou omáčku, přikryjeme pokličkou a dusíme, pokud bude potřeba a šťáva se vydusí, můžeme během dušení přidávat trochu vody.

  3. Když je maso měkké a omáčka je hodně tekutá, dáte do malého množství vody mouku a rozšleháme. Nakonec vlijeme do omáčky a nastrouháme do ní také vajíčko, které jsme si uvařili na tvrdo a necháme ještě povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!