Krůtí maso v dobré omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí maso (měla jsem prsa)
- 2 cibule
- 2 lžíce grilovacího koření
- 2 lžíce Worchesteru
- 1 kostka kuřecího vývaru
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 1 vajíčko (natvrdo)
- sůl
- olej
Postup Krůtí maso v dobré omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší plátky, trošku je naklepeme klouby na ruce, osolíme je, posypeme grilovacím kořením, obalíme v mouce, naskládáme na sebe a necháme chvíli stát.
Zatím si v hrnci rozpálíme olej a cibule si nakrájíme na proužky. Maso opečeme z obou stran, pak ho vyndáme a na výpeku osmažíme připravenou cibulku do světle hněda, zalijeme kuřecím vývarem, promícháváme do bodu varu, pak vložíme připravené maso, přidáme worcesterskou omáčku, přikryjeme pokličkou a dusíme, pokud bude potřeba a šťáva se vydusí, můžeme během dušení přidávat trochu vody.
Když je maso měkké a omáčka je hodně tekutá, dáte do malého množství vody mouku a rozšleháme. Nakonec vlijeme do omáčky a nastrouháme do ní také vajíčko, které jsme si uvařili na tvrdo a necháme ještě povařit.