Krůtí kousky v pórku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 350 g krůtích prsou
- 200 g pórku
- 2 cibule
- sůl
- 1 kostka drůbežího bujónu
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1 lžička Solamylu
- 3 lžíce slunečnicového oleje
Postup Krůtí kousky v pórku
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme zelenou část a světlou část nakrájíme na půlkolečka.
V pánvi na rozehřátém oleji restujeme mírně osolené maso s cibulí, dokud není měkké.
Poté přidáme pórek, bujón, pepř, mírně podlijeme vodou a krátce povaříme.
Dochutíme solí a zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství vody. Krátce povaříme a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží, nebo s brambory.