Krůtí kousky v pórku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g krůtích prsou
200 g pórku
2 cibule
sůl
1 kostka drůbežího bujónu
1/4 lžičky mletého pepře
1 lžička Solamylu
3 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme zelenou část a světlou část nakrájíme na půlkolečka.

  2. V pánvi na rozehřátém oleji restujeme mírně osolené maso s cibulí, dokud není měkké.

  3. Poté přidáme pórek, bujón, pepř, mírně podlijeme vodou a krátce povaříme.

  4. Dochutíme solí a zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství vody. Krátce povaříme a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží, nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!