Křupavý švestkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g švestek
- 140 g másla
- 110 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkové esence
- 140 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžíce másla
Postup Křupavý švestkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem.
Rozpůlené a vypeckované švestky pokrájíme na drobnější kousky.
V míse promícháme máslo, cukr a vejce, přidáme vanilkovou esenci.
Pak po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlijeme mléko.
Do těsta přidáme polovinu švestek a přesuneme těsto do formy.
Těsto posypeme zbylým ovocem a pečeme v předehřáté troubě cca hodinu. Kontrolujeme špejlí.