Špaldové minimazanečky s podmáslím

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

200 ml podmáslí
150 ml vlažné vody
trochu soli
10 PL rozpuštěného vlahého másla
10 PL cukru
2 žloutky
500 g hladké špaldové mouky
200 g hladké pšeničné mouky
40 g čerstvého droždí
100 g rozinek, popř. sušených brusinek
rum
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme nejméně hodinu předem do rumu. Já jsem rozinky namíchala se sušenými brusinkami, které máme moc rádi.

  2. Do pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí (kromě rozinek) a nastavíme program Příprava těsta. Před dokončením mísení (po zaznění signálu) přidáme namočené rozinky i s nálevem a necháme těsto domíchat a vykynout.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a rozdělíme ho na 8, pokud možno stejně velkých, částí.

  4. Z každého z uvedených osmi kousků těsta vytvoříme bochánek, přemístíme je na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě ještě asi 20 minut kynout.

  5. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Vykynuté mazanečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!