Špaldové minimazanečky s podmáslím
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 200 ml podmáslí
- 150 ml vlažné vody
- trochu soli
- 10 PL rozpuštěného vlahého másla
- 10 PL cukru
- 2 žloutky
- 500 g hladké špaldové mouky
- 200 g hladké pšeničné mouky
- 40 g čerstvého droždí
- 100 g rozinek, popř. sušených brusinek
- rum
- vejce na potření
Postup Špaldové minimazanečky s podmáslím
Postup přípravy receptu
-
Rozinky namočíme nejméně hodinu předem do rumu. Já jsem rozinky namíchala se sušenými brusinkami, které máme moc rádi.
Do pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí (kromě rozinek) a nastavíme program Příprava těsta. Před dokončením mísení (po zaznění signálu) přidáme namočené rozinky i s nálevem a necháme těsto domíchat a vykynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a rozdělíme ho na 8, pokud možno stejně velkých, částí.
Z každého z uvedených osmi kousků těsta vytvoříme bochánek, přemístíme je na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě ještě asi 20 minut kynout.
Troubu rozehřejeme na 175 °C. Vykynuté mazanečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, cca 30 minut.