Křupavé kuře s kaštany

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
300 g jedlých kaštanů
1 cuketa
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso jemně naklepeme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na plátky.

  2. Do hrnce dáme vařit trochu vody. Každý kaštan ve špičce nařízneme do kříže. Jakmile začne voda vřít, osolíme ji, dáme do ní kaštany a vaříme asi 8 minut.

  3. Poté je bereme z vody jeden po druhém, silou promneme v utěrce a pomocí nože opatrně oloupeme.

  4. Je potřeba je loupat horké – jakmile vychladnou, slupku z nich už nedostaneme. Vyloupané kaštany nakrájíme na kousky a odložíme stranou.

  5. Ve velké pánvi rozpálíme máslo, vložíme kuřecí prsa a rychle zprudka opečeme z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme pokrájené kaštany a po chvíli plátky cukety.

  6. Všechno dohromady restujeme asi 10 minut, občas promícháme, ale nepodléváme ani nepřikrýváme pokličkou – kuře by ztratilo křehkost a chutnalo by jak vařený hadr.

  7. Chvilku počkáme než cuketa změkne - jakmile je hotová, můžeme hned podávat. Takto upravené kuře nemá chybu – chutná jako sypané praženými oříšky..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!