Křupavé kuře s kaštany
Recepty, Drůbeží masoPostup Křupavé kuře s kaštany
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso jemně naklepeme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na plátky.
Do hrnce dáme vařit trochu vody. Každý kaštan ve špičce nařízneme do kříže. Jakmile začne voda vřít, osolíme ji, dáme do ní kaštany a vaříme asi 8 minut.
Poté je bereme z vody jeden po druhém, silou promneme v utěrce a pomocí nože opatrně oloupeme.
Je potřeba je loupat horké – jakmile vychladnou, slupku z nich už nedostaneme. Vyloupané kaštany nakrájíme na kousky a odložíme stranou.
Ve velké pánvi rozpálíme máslo, vložíme kuřecí prsa a rychle zprudka opečeme z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme pokrájené kaštany a po chvíli plátky cukety.
Všechno dohromady restujeme asi 10 minut, občas promícháme, ale nepodléváme ani nepřikrýváme pokličkou – kuře by ztratilo křehkost a chutnalo by jak vařený hadr.
Chvilku počkáme než cuketa změkne - jakmile je hotová, můžeme hned podávat. Takto upravené kuře nemá chybu – chutná jako sypané praženými oříšky..