Krkovička na šalvěji a bílém víně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 4 dlouhé plátky pancetty nebo schwarzwaldské šunky
- 4 špetky šalvěje sušené (nebo pár lístků čerstvé)
- 2-3 stroužky česneku
- olivový olej
- pepř
- sůl
- 50-70 ml bílého vína
Postup Krkovička na šalvěji a bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa obtočíme pancettou, vytvarujeme do tvaru medailonku a po obvodu zafixujeme kuchyňským provázkem.
Česnek nakrájíme na plátky a promícháme je s asi čtyřmi lžícemi olivového oleje, šalvějí, pepřem a solí.
Touto směsí potřeme maso ze všech stran a necháme do druhého dne odpočinout.
V grilovací pánvi rozpálíme tuk (dobré je sádlo, snese vyšší teploty), z masa odstraníme česnek, aby se nepřipálil a maso zprudka opečeme (asi 3 minuty z každé strany).
Vrátíme česnek, zalijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C asi na 40 minut. Část z tohoto času pečeme přikryté alobalem.
Výpek můžeme zaprášit lžičkou hladké mouky, zalít vodou, vývarem nebo vínem a provařit.