Krkovička na šalvěji a bílém víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky
4 dlouhé plátky pancetty nebo schwarzwaldské šunky
4 špetky šalvěje sušené (nebo pár lístků čerstvé)
2-3 stroužky česneku
olivový olej
pepř
sůl
50-70 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa obtočíme pancettou, vytvarujeme do tvaru medailonku a po obvodu zafixujeme kuchyňským provázkem.

  2. Česnek nakrájíme na plátky a promícháme je s asi čtyřmi lžícemi olivového oleje, šalvějí, pepřem a solí.

  3. Touto směsí potřeme maso ze všech stran a necháme do druhého dne odpočinout.

  4. V grilovací pánvi rozpálíme tuk (dobré je sádlo, snese vyšší teploty), z masa odstraníme česnek, aby se nepřipálil a maso zprudka opečeme (asi 3 minuty z každé strany).

  5. Vrátíme česnek, zalijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C asi na 40 minut. Část z tohoto času pečeme přikryté alobalem.

  6. Výpek můžeme zaprášit lžičkou hladké mouky, zalít vodou, vývarem nebo vínem a provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!